Fen Bilgisi Eğitimi

Tanım

 

Açıklama

Kuruluş

:

Fen Bilgisi Öğretmenliği, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır. Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı, 1998 öğretim yılında ilköğretim ikinci basamakta (5-8. sınıflar) görev yapacak fen bilgisi öğretmenlerini yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

Kazanılan Derece

:

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalından mezun olanlar fen bilgisi öğretmeni unvanı alır ve ilköğretim okullarında fen bilgisi öğretmeni olarak görev yaparlar.

Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)

:

Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

:

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı için öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile seçilmektedir. Dört yıllık lisans eğitiminin dili Türkçe’dir. Bölüme her yıl ortalama 40 öğrenci kayıt yaptırabilmektedir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

:

Formal

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

:

Program, 1998-1999 öğretim yılından başlayarak öğrenci almaya başlamıştır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsündeki Eğitim Fakültesi binasında bulunan Fen Bilgisi Öğretmenliği 7 Profesör, 1 Doçent ve 4 Doktor Öğretim Üyesi ile hizmet vermektedir.

Program Profili

:

Programda zorunlu, alan bilgisi, alan eğitimi, mesleki beceri ve genel kültür derslerine yer verilmektedir. Ayrıca, öğrenciler seçmeli dersler de almaktadır. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

:

Mezunlar Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ilköğretim okullarında fen bilgisi öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

:

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri mezun olduktan sonra lisansüstü programlara devam edebilmektedir.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

:

Dersin içeriğine göre 1 ya da 2 ara sınav, proje, dönem sonu ödev, sunum ile birlikte dönem sonu sınavları yapılmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

:

Lisans programının normal eğitim süresi 4 yıldır. Mezun olabilmek için öğrencilerin programdaki tüm dersleri almaları ve genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

:

T.C. Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Gölköy / BOLU Prof.Dr. Mehmet BAHAR

Bölüm Olanakları

:

Programdaki kuramsal dersler teknoloji destekli ortamlarda verilmektedir. Sınıflarda teknolojik araç-gereçler bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Mehmet BAHAR

Anabilim Dalı Başkanı